fbpx

Гимназия „Яне Сандански”

Гимназия „Яне Сандански“, гр. Сандански е създадена през 1938/1939 година по решение на Министерството на Просветата в бившия гр.Свети Врач. Тя е най-старото средно учебно заведение в града, с утвърдени традиции, които са предпоставка за дълга, богата на събития история. През тази година училището ще чества 70 – годишния си юбилей.
Красивата масивна училищна сграда, в която се помещава Гимназия „Яне Сандански“, разполага с 28 учебни стаи – 20 от тях са кабинети по български език и литература, чужди езици, математика, физика, химия, биология, история, география, музика, компютърни зали.
В екипа на Гимназия „Яне Сандански“ работят 56 педагогически специалисти, притежаващи необходимите професионални и интелектуални способности, а 18 преподаватели имат придобити ПКС и следдипломни специализации.
Важни приоритети за развитието на училището са издигане качеството на обучението и възпитанието на учениците, повишаване равнището на родноезиковата подготовка, насърчаване интереса за повишаване на уменията за овладяване на чужди езици; приоритизиране качеството на учебния процес чрез използване на съвременната компютърна техника и интернет, а оттук повишаване на междукултурния диалог между младежите в България и света.
Приоритети засягат и внедряването на иновационната политика в работата на гимназията за разкриване на нови, актуални профили в обучението.
В училището се обучават 738 ученици, сформирани в 28 паралелки. От 1994 година в Гимназия „Яне Сандански“ се провежда профилирано обучение след завършен 7-ми клас с интензивно изучаване на английски език. Основните профили са: природоматематически, хуманитарен, чуждоезиков и технологичен – туризъм.
Предпочитани профилиращи предмети са: математика, информационни технологии, биология, български език и литература, английски език, немски език, испански език, география и икономика, история.

Гимназия „Яне Сандански”
гр. Сандански 2800, бул. „Свобода” № 10
Директор - тел./факс: 0746 3 20 55
Технически секретар - тел.: 0746 3 03 52
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Видяна 6021 пъти

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.