fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42

Попина лъка

Попина лъка

Попина лъка се намира в самото сърце на Пирин планина. Намира се на разстояние от 15 км в североизточна посока от Сандански. Живописно разположено на 1230 м надморска височина в едноименна гориста местност на Северен Пири.

Попина лъка е разположена сред вековни иглолистни гори, примесени едновременно с някои широколистни видове. Тази вековна растителност е предпоставка за кристално чистия въздух в местността. Една от забележителностите на района е разположеният в непосредствена близост Попинолъшки водопад. Няма да е преувеличено ако наречем това място същинско райско кътче, където човек преоткрива хармонията с природата.

Попина лъка е място, където има отлични условия за риболов и горски пешеходен туризъм. По-смелите от посетителите могат да се пробват и да упражняват планинско колоездене.

А прекрасната природа и множеството планински пътеки и хижи в околността дават възможности за провеждане на туристически походи в Пирин.

 

Видяна 8863 пъти
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.