fbpx
Четвъртък, 28 Май 2015 18:27 Written by 
Община Сандански реализира проект „Разкриване на социални услуги –ново начало  за  децата и младежите с увреждания ” село Вълково

Община Сандански реализира проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ”

Община Сандански реализира проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ”

На 01 юни предстои официално откриване на Център за настаняване от семеен тип“ в село Вълково, община Сандански. Събитието се реализира по проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ”.

Проектът „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ” се реализира в съответствие със стратегическата цел на ОП “РЧР” - “да се подобри качеството на живот на хората в България чрез подобряване на човешкия потенциал, постигане на високи нива на заетост, повишаване на производителността, достъпа до качествено образование и учене през целия живот и засилване на социалното включване”.
Проектните дейности са насочени към създаване на социални услуги от нов тип, в които 14 +8 деца и младежи с увреждания и деца и младежи с хронични заболявания ще Бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище и получат възможност да живеят в условия, близки до семейните, включвайки се активно в живота на общността и развивайки индивидуалния си потенциал с помощта на квалифициран персонал. Общата и специфични цели на проекта са съобразени със съвременната концепция за социално включване, която предвижда не само предоставянето на материални средства за съществуването на нуждаещите се деца и младежи, но и осигуряването на условия за пълноценна социална интеграция и развитие на индивидуалните им възможности.

Предвиденото по проекта разкриване и функциониране на един Център за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище за деца и младежи с увреждания, за извеждането им от институции, създава условия за включеност в живота на общността, близо до естествената среда, с осигурени съпътстващи социални услуги.

Проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ” е на обща стойност 369 229,23 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Видяна 2162 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.