fbpx
Четвъртък, 28 Май 2015 18:27 Written by 
Община Сандански реализира проект „Разкриване на социални услуги –ново начало  за  децата и младежите с увреждания ” село Вълково

Община Сандански реализира проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ”

Община Сандански реализира проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ”

На 01 юни предстои официално откриване на Център за настаняване от семеен тип“ в село Вълково, община Сандански. Събитието се реализира по проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ”.

Проектът „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ” се реализира в съответствие със стратегическата цел на ОП “РЧР” - “да се подобри качеството на живот на хората в България чрез подобряване на човешкия потенциал, постигане на високи нива на заетост, повишаване на производителността, достъпа до качествено образование и учене през целия живот и засилване на социалното включване”.
Проектните дейности са насочени към създаване на социални услуги от нов тип, в които 14 +8 деца и младежи с увреждания и деца и младежи с хронични заболявания ще Бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище и получат възможност да живеят в условия, близки до семейните, включвайки се активно в живота на общността и развивайки индивидуалния си потенциал с помощта на квалифициран персонал. Общата и специфични цели на проекта са съобразени със съвременната концепция за социално включване, която предвижда не само предоставянето на материални средства за съществуването на нуждаещите се деца и младежи, но и осигуряването на условия за пълноценна социална интеграция и развитие на индивидуалните им възможности.

Предвиденото по проекта разкриване и функциониране на един Център за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище за деца и младежи с увреждания, за извеждането им от институции, създава условия за включеност в живота на общността, близо до естествената среда, с осигурени съпътстващи социални услуги.

Проект „Разкриване на социални услуги –ново начало за децата и младежите с увреждания ” е на обща стойност 369 229,23 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Видяна 2318 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.