fbpx
Четвъртък, 08 Октомври 2015 14:21 Written by 

В Сандански започва изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност

Пет сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради са сключили договор с община Сандански за включване в Националната програма за енергийна ефективност, стана ясно от направена справка в регистъра на институцията. На територията на общината създадените и регистрирани сдружения са общо 7. Сред тях такива в ж.к”Спартак”, „ул. Солидарност”,ул. „Марица”,”Петър Берон” и други.  

Още пет сдружения на собственици до този момент са подали заявления за получаване на финансова помощ по Националната програма.  Всички те са за времето от месец юни до първи отктомври тази година.

Между „Българска банка за развитие” АД, Министерски съвет чрез Областния управител на Благоевград и кмета на община Сандански сключените договори за целево финансиране за извършване на дейности предвидени в Програмата са два. В това число за административна сграда в Санднаски на ул. „Марица” №12 , блок „Бистрица”. През месец септември е сключен тристранен договор за целево финансиране по Програмата  и за сграда на ул„Петър Берон”№14  , както и блок „Еделвайс” в курортния град.

Общинска администрация в Сандански вече подготвя документация за провеждане на открита процедура по Закона за обществените поръчки за изпълнение на дейности по Националната програма. Предстои да бъдат обследвани сградите за установяване на техническата им характеристика.   

Припомняме, че получаването на  финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофмилни жилищни сгради е 100%. Кандидатстването  става с регистрация на Сдружение на собствениците на многофамилни жилищни сгради, протокол от проведено общо събрание, с който да се удостовери решение за достъп до апартаментите, подаване заявление за получване на финансова помощ в общината. Строителните дейности започват след  одобрение на сградата от експертна комисия.

 

Видяна 2308 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.