fbpx
Вторник, 25 Ноември 2014 21:48 Written by 

С книга и изложба художникът Кръсто Терзиев отпразнува юбилея си с приятели

На тържеството дойдоха да почетат юбиляря художници, журналисти, научни и здравни работници, видни наши спортисти, много приятели и роднини. В зала 101 на НИГГГ – БАН, премина официалната част, където всички имаха възможност да съпреживеят отново миг и години. С поздравителни адреси институции и ведомства засвидетелстваха своето уважение към юбиляря, като му пожелаха несекваща творческа сила, дълголетие и щастливо битие.

„Книгата е онази светлина, която векове наред осветява душите на духовните хора, онази сила, която съхранява движението във времeто.“ С тези думи авторът представи „Кръсто и приятели“, в която документално проследява тридесет и пет годишен период от своето творчество със снимки, документи и авторски илюстрации, споделяйки, че пътят на този интелектуален продукт, наречен книга, е магичен, в повечето случаи с несъзрян край.

Изложбата, озаглавена „Тринадесет цикъла“, бе експонирана на трети, четвърти и пети етаж в сградата на НИГГГ, едно нетрадиционно място, търсено съзнателно от автора, развиващо и допълващо заложените идеи и изследователски откровения. Авторът обръща особено внимание на детайла, като изгражда свят от знаци и текстури, без да влиза в украшателство, а анализирайки своите търсения, да предложи на зрителя завършен визуален продукт. Бяха подредени тринадесет платна, изпълнени в класическа маслена техника. С тази своя втора изложба/„проект 13“ авторът маркира пътя, който ще следва.

„Оказа се, че моят живот, личен и различен, е живот на... Кръсто и приятели.“ С тези думи художникът Кръсто Терзиев благодари и пожела на всички мир в душите и сърцата, здраве и повече време за приятелства.

Галерия:

Видяна 4810 пъти
Рейтинг
(7 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.