fbpx
Понеделник, 27 Април 2015 14:54 Written by 

Дългоочакваната книга в два тома „Църква” на отец Ангел Столинчев вече е на пазара

От няколко дни книгата „Църква” на отец Столинчев, с подзаглавие „Летопис на духовна околия Сандански. И на църковния разкол в отечеството летопис”, от която публикувахме откъси и за която писахме многократно, вече е факт. Тя съдържа дневници, спомени, документи, кореспонденция, църковни, исторически, етнографски, фолклорни и краеведски проучвания.  Съставителството, редакцията, предговора, именния показалец и бележките са дело на писателя и издателя  Христо Георгиев, който работи над тях две години, един изключително кратък срок за такова издание. Над подготовката на подобни книги са работили многолюдни екипи от специалисти по 3-4 години. Изданието е отпечатано от издателство „Синева” и е луксозно издадено с твърди корици. Първият том е  в 880 печатни страници а вторият в 1016 страници. Това обяснява сравнително високата цена от 50 лв. за двата тома, но която всъщност е изключително  ниска за книга с  такъв обем и качество на полиграфията.

Книгата на отец Столинчев се посрещна с адмирации още в първия ден след публикуването й от видни творци и читатели. Няма съмнение, че нейното публикуване е празник не само за град Сандански и общината, но и за цяла България, защото подобно издание в българската култура се появява за първи път.

Двутомника може да се закупи в град Сандански от книжарницата в читалище „Отец Паисий” и в художествената галерия „Ликин”.

Редакцията желае на това уникално и толкова значимо издание традиционното българско пожелание:

На добър път!

Видяна 3199 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.