Топ новини
Вторник, 20 Юни 2017 22:15 Written by 

Култура, бит и традиция оживяват 1 и 2 юли: Сандански- „Хоро край Пирина, Мелник: „мелнишки дни на възрожденската култура“

Културно наследство, бит, традиция, танци и багри ще „разлюлеят“ на 1 и 2 юли град Сандански и град Мелник.

III Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“ отново ще покаже магията на българския фолклор с гости от Велинград, Велико Търново, Ресилово, Дупница, Пловдив, Перник, София, Благоевград, Гоце Делчев, Р. Македония и Гърция.

Изявата  на участниците ще бъде на 01.07(събота) с пъстро дефиле, което ще тръгне от пл. “Македония“ в 16:30 до Летен театър, където в 17:00 ч. ще бъде открита празничната програма на фестивала.

Организатори на събитието са MagicArt Company, Фолклорни Танцови Школи "Македонци" и с подкрепата на Община Сандански, в лицето на кмета Кирил Котев.

Слънце грее над планина, хоро ще сe вие край Пирина!

И в унисон с дългите хора и пъстри носии, в град Мелник отново на 1 и 2 юли традициите ще оживеят и ще ни пренесат назад във времето, за да ни разкрият свидно пазените тайни на стари традиции, а формации за автентичен фолклор ще дадат нов живот на забравени български обичаи.

Видяна 1418 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.