fbpx
Вторник, 20 Юни 2017 22:15 Written by 

Култура, бит и традиция оживяват 1 и 2 юли: Сандански- „Хоро край Пирина, Мелник: „мелнишки дни на възрожденската култура“

Културно наследство, бит, традиция, танци и багри ще „разлюлеят“ на 1 и 2 юли град Сандански и град Мелник.

III Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“ отново ще покаже магията на българския фолклор с гости от Велинград, Велико Търново, Ресилово, Дупница, Пловдив, Перник, София, Благоевград, Гоце Делчев, Р. Македония и Гърция.

Изявата  на участниците ще бъде на 01.07(събота) с пъстро дефиле, което ще тръгне от пл. “Македония“ в 16:30 до Летен театър, където в 17:00 ч. ще бъде открита празничната програма на фестивала.

Организатори на събитието са MagicArt Company, Фолклорни Танцови Школи "Македонци" и с подкрепата на Община Сандански, в лицето на кмета Кирил Котев.

Слънце грее над планина, хоро ще сe вие край Пирина!

И в унисон с дългите хора и пъстри носии, в град Мелник отново на 1 и 2 юли традициите ще оживеят и ще ни пренесат назад във времето, за да ни разкрият свидно пазените тайни на стари традиции, а формации за автентичен фолклор ще дадат нов живот на забравени български обичаи.

Видяна 2319 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.