fbpx
Неделя, 24 Юни 2018 18:48 Written by 

Финалистите от фестивала „Хоро край Пирина“ бяха наградени по време на втория ден от „мелнишки дни на възрожденската култура“

Емоционални и запомнящи се два дни в град Сандански и град Мелник.
Дни, кипящи и търсещи духа на миналото, даващи усещане за гордост от българските корени. Свидно пазени традиции бяха показани на връх Еньовден в град Мелник. Възстановката и представянето на обичая Еньовден, събра днес всички посетители и гости на най-малкия град в България.
А след вчерашните два фестивала „Мелнишки дни на възрожденската култура“ и „Хоро край Пирин“, чийто основни цели бяха да пазят съкровищницата от разцвета на българската култура и да ги предават напред, през поколенията, настъпи моментът, когато днес бит, култура и традиция се обединиха.
В унисон с дългите хора и пъстри носии, с демонстрациите на обичаи и занаяти, в град Мелник традицията бе спазена. Под звуците на фолклорна музика кметът на община Сандански – Кирил Котев, заместник – кмета Зорица Органджиева, Ралица и Иван Занчеви наградиха финалистите от Фолклорния танцов фестивал „Хора край Пирина“, който „разтърси“ до късно вечер снощи Летния театър на град Сандански.
Празничният ден завърши с дълго хоро и специалното участие на младата фолклорна изпълнителка – Теди Еротеева.

Видяна 1822 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.