fbpx
Неделя, 21 Октомври 2018 15:07 Written by 

Община Сандански отбеляза 106 години от освобождението на Свети Врач

Празничните събития, посветени на 106 години от Освобождението на Свети Врач започнаха тържествено с ритуал по издигане на българския флаг от военните на Военно формирование 56 040, град Благоевград пред паметника на генерал Георги Тодоров в Сандански.
Пред монумента, издигнат в памет на ген. Тодоров – водач на славната Седма пехотна Рилска дивизия кметът на община Сандански – Кирил Котев поздрави всички присъстващи с думите: „Трябва да се гордеем с нашите предци и да прекланяме глави пред тяхната памет и дело“.
В знак на почит Община Сандански, Общински съвет – град Сандански, Военно формирование 56 040 – град Благоевград, Църковно настоятелство – град Сандански, политически партии, НЧ „Отец Паисий 1919“, ученици от училищата в община Сандански и граждани поднесоха цветя и венци пред паметника на генерал Тодоров.
По–късно с шествие по главната улица „Македония“, водено от Духов оркестър – Сандански всички се отправиха към пл. „България“, където се проведе празничен концерт с участието на солисти от Фолклорна формация „Славеи“, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“, Студио по балетно и танцово изкуство „Феерия“, деца от детските градини „Радост“, „Пролет“, „Първи юни“ и „Здравец“.

Видяна 3040 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.