fbpx
Неделя, 18 Ноември 2018 08:36 Written by 

Стартира XXIII – то издание на Балкански младежки фестивал в Сандански

Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Дома на културата, където се изви Балканско младежко хоро. С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала стартира 23-то издание на Балкански младежки фестивал "Младостта на Балканите" в Дома на културата в град Сандански.
Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански – Кирил Котев. „За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да покажете своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала“ – каза още от сцената Кирил Котев., който поздрави всички в залата на Дома на културата. Приветствие отправи и Атанас Стоянов – народен представител.
Сред официалните гости бе и зам.-кметът на община Сандански - Зорица Органджиева.
Вечерта бе изпълнена с настроение и започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и артисти от Сърбия, Испания, Гърция, Румъния, които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.
Днес, фестивалът продължава с изложба, работилници за рисуване с естествени материали и фестивална програма.

 

Видяна 6889 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.