fbpx
Събота, 30 Август 2014 19:56 Written by 

Подготовката за "Пирин Фолк" в разгара си

За ХХII-рото издание на Международния фестивал "Пирин Фолк" организаторите - община Сандански са подготвили редица новости и интересни гласове и песни. Подготовката за фестивала в Сандански вече тече с пълна пара и от началото на другата седмица ще стартират празничните културни мероприятия обявени в разпространената вече празнична програма.

От вторник 02 септември до края на седмицата в Дома на културата ще бъде организирана седмична изложба - живопис, фото, детски рисунки и етнография. Изложбата ще бъде открита в 18.00 ч. във фоайето на Дома на културата и с нея ще бъде даден старт на Седмицата на Пирин фолк в курортния град.

Новост е тази година Концертът "Пирин Фолк", който ще се състои в петък след авторската вечер на пл. "България", и който се организира на мястото на Мис "Пирин Фолк", който се отмени поради смъртта на Миропа Кьосева. Концертът ще започне в 21.00 ч. и всички любители на хубавата сръбска музика в лицето на Боян Биелич и феновете на Маргарита Хранова могат да се насладят на техния репертоар, който ще изнесат, за да подгреят санданчани и гости за същинските музикални дни на 6 и 7 септември.

Целият град вече се подготвя за музикалния форум, разлепени са плакатите, транспарантите са опънати, а билборда на Пирин Фолк посреща всеки, влизащ в Сандански.

Сцената на Летния театър също ще бъде с изцяло нова сценография. Проектът, по който ще се пресъздаде се нарича "Китка" и всички материали използвани по сцената ще бъдат само и единствено от естествени материали. Всички елементи ще бъдат с фолклорна нотка и шарена краска, от където и името "Китка". Екипът, който се грижи от 2005 г. всяка година сцената да е различна, ефектна и в синхрон с фестивала ще приключи работата си в четвъртък, когато Летния театър ще е готов за два дни да се превърне в международен подrwм и арена на таланти от цяла България и Балканите.


Галерия:

Видяна 1920 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.