fbpx
Вторник, 26 Август 2014 18:40 Written by 

Интервю на SandanskiNews с музиканта Васко Василев

Господин Василев как се чувствате след концерта си в Сандански снощи, какви са впечатленията Ви от публиката на Летния театър?
Много, много, много прекрасна публика! Много топли, спонтанни и слънчеви хора. Наистина ми дадохте изключителен старт и вдъхновение за цялото турне. Нямах никакво време да разгледам града, но затова обещавам да се върна.
Единственото, за което съжалявам, е че Албена Денкова се контузи точно преди да излети и няма да успее да дойде на турнето. Затова ще трябва да се върнем със сигурност, когато нещата се оправят :-)

Къде предстои още да изнесете концерти и след края на националното турне какво ново пред Вас?
Заминавам директно за Лондон, където започва новия оперен сезон, а след това имам голямо турне в Азия.

Бяхте съдия в X FACTOR, планирате ли да участвате в някой от новите сезони на реалити форматите тази година?
Не, такава авантюра мисля, че скоро няма да мога да си позволя, защото отнема много време, което при мен е дефицит.

Изключителен интерес има към Вашата филмова музика. Кога ще бъде издадена на диск?
До няколко месеца се надявам да успеем – вероятно следващата година.

Вие сте изключителен музикант, били сте рамо до рамо с куп знаменитости, но има ли някой, който Ви е впечатлил повече от другите?
Хората, които са постигнали някакъв успех и са се реализирали, обикновено не са го направили случайно. Никога няма да спра да давам за най-голям пример възможността да се докосна до Майкъл Джексън и да познавам лично Лили Иванова.

На колко години родителите могат вече  да запишат децата си на уроци по цигулка? Вярно ли е схващането, че колкото по-рано, толкова по –добре?Ти самият свириш от 4 годишен.
Най-важното от всичко е детето да има желание и да е вдъхновено. В крайна сметка  мечтата е водеща, възрастта е след това.

Смяташ ли, че в България децата и младежите, които се обучават не само на цигулка, но и на други музикални инструменти  получават необходимото качествено образование и как виждаш тяхната реализация тук.
Нямам преки впечатления, за жалост. Да си музикант има едно голямо предимство и то е, че можеш да пътуваш и да се самоусъвършенстваш, особено ако си инструменталист – тогава езикът на музиката е наистина универсален.

Как се отпускаш и почиваш след концерт?
Отивам на пица с музикантите и екипа и се смеем до сутринта.  

Какво си пожелаваш?
Само и единствено здраве за близките и за себе си. Всичко друго е въпрос на организация.

Гр. Сандански
26.08.2014 г.

Видяна 3293 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.