Понеделник, 13 Юни 2016 21:44 Written by 

Гладиаторски битки и римски възстановки в санданското село Склаве

Жители и гости от цялата страна ще станат свидетели на уникална историческа възстановка в село Склаве, община Сандански.
Групите „Първи италийски легион”, и „Първа тракийска кохорта” ще изнесат невероятно шоу  на 18 юни 2016 г. от 18:00 ч.  в селото.
Във възстановката ще вземат участие около 20 реенактора /възстановчици/ , включително войни, сенатори, занаятчии, гладиатори и роби.
На специално обособена арена всички ще имат възможност да се върнат назад в миналото и да надникнат в живота и битките на траките, техните занаяти, търговия и пр. Възстановчиците умело ще  покажат какво е представлявал пазара на роби и как гладиаторите са се обучавали за битки.
Възстановките и традиционният панаир, които ще се проведат ще  запознаят туристите и местните жители с древната Антична епоха и провеждалите се тогава събития. Мястото на провеждане на уникалната възстановка не е случайно. Старото име на село Склаве е Славе от латинската дума „Slave”, което означава „роб”. Селото е известно с тракиеца Спартак, като негово рождено място и с пазара си на роби, на които е продаден самият Спартак за гладиатор. Чрез атракцията ще се подпомогне осъществяването на възстановка на римски пазар на роби, възстановка на гладиаторска тренировка, възстановка на Римски пазар предлагащ тракийски и римски кулинарии, различни стоки и различни фолклорни прояви като по този начин ще се утвърди древния панаир в село Склаве като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.

 

 

Видяна 2011 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.