Топ новини
Четвъртък, 04 Май 2017 01:03 Written by 

Забавления, игри и добро настроение в празничната програма за Гергьовден в Сандански и Спатово

Празничната програма за посрещането на един от светлите празници Гергьовден ще започне на 05 май 2017г./петък/  от 17.00 часа в храм  „Св. Георги” гр. Сандански. За веселието  ще се погрижат Зурнаджийска група, с. Кавракирово и Клуб „Леб и вино”, гр. Сандански.

Програмата ще продължи на площада на с. Спатово от 18.30 часа. Ще се присъединят и танцово – певчески групи от района и група „Вамвакофито”, Гърция.

На 06 май /събота / от 07.30 часа  в храм „Св. Георги”  ще се отслужи „Празнично Богоявление”. Доброто настроение за празника ще подсигурят Зурнаджийска група , с. Кавракирово.

Борбите ще започнат от 16.00 часа на игрището на с. Спатово.  Програмата ще продължи със състезателни игри :„Рипане трупешката” /скок от място/ и „Метане на бамбольок” /тласкане на объл камък/. Замисълът на тези разигравания е възраждането и предаването на игрите на нашите баби и дядовци. Записванията за участие ще се осъществи преди състезанията при комисията.

Празничната програма за посрещане на „Гергьовден” е организирана от Народно читалище „Георги Попиванов” с. Спатово, фондация „Леб и Вино” и с подкрепата на Община Сандански.

Видяна 1167 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.