fbpx
Четвъртък, 04 Май 2017 01:03 Written by 

Забавления, игри и добро настроение в празничната програма за Гергьовден в Сандански и Спатово

Празничната програма за посрещането на един от светлите празници Гергьовден ще започне на 05 май 2017г./петък/  от 17.00 часа в храм  „Св. Георги” гр. Сандански. За веселието  ще се погрижат Зурнаджийска група, с. Кавракирово и Клуб „Леб и вино”, гр. Сандански.

Програмата ще продължи на площада на с. Спатово от 18.30 часа. Ще се присъединят и танцово – певчески групи от района и група „Вамвакофито”, Гърция.

На 06 май /събота / от 07.30 часа  в храм „Св. Георги”  ще се отслужи „Празнично Богоявление”. Доброто настроение за празника ще подсигурят Зурнаджийска група , с. Кавракирово.

Борбите ще започнат от 16.00 часа на игрището на с. Спатово.  Програмата ще продължи със състезателни игри :„Рипане трупешката” /скок от място/ и „Метане на бамбольок” /тласкане на объл камък/. Замисълът на тези разигравания е възраждането и предаването на игрите на нашите баби и дядовци. Записванията за участие ще се осъществи преди състезанията при комисията.

Празничната програма за посрещане на „Гергьовден” е организирана от Народно читалище „Георги Попиванов” с. Спатово, фондация „Леб и Вино” и с подкрепата на Община Сандански.

Видяна 1781 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.