Топ новини
Събота, 28 Април 2018 09:12 Written by 

Община Сандански ще отбележи 6 май – ден на храбростта и празник на българската армия

Денят на храбростта започва да се чества в Българската армия още с нейното създаване. Празникът се чества на 6 май, когато Българската православна църква отбелязва и деня на Свети Георги Победоносец.
В навечерието на храмовия празник на църква „Св. Георги“ на 5 май от 18:00 ч. в двора на църквата Китаро-мандолинен оркестър ще изнесат концерт.
Община Сандански ще отдаде заслужена признателност пред храбростта на българската армия с поклонение и ритуал по поднасяне на венци на 6 май / неделя/, от 11:00 ч. пред Паметника на загиналите във войните /срещу сградата на община Сандански/, с участието на Военно формирование 56 040, град Благоевград. След края на ритуала Общински духов оркестър – град Сандански ще изнесат кратка програма на пл. „България“.
На празничния 6 май, също от 11:00 ч. в двора на църква „Свети Георги“ децата от Неделното училище към храма и Фолклорна формация „Славеи“ ще изнесат концерт.

Видяна 995 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.