fbpx
Събота, 28 Април 2018 09:12 Written by 

Община Сандански ще отбележи 6 май – ден на храбростта и празник на българската армия

Денят на храбростта започва да се чества в Българската армия още с нейното създаване. Празникът се чества на 6 май, когато Българската православна църква отбелязва и деня на Свети Георги Победоносец.
В навечерието на храмовия празник на църква „Св. Георги“ на 5 май от 18:00 ч. в двора на църквата Китаро-мандолинен оркестър ще изнесат концерт.
Община Сандански ще отдаде заслужена признателност пред храбростта на българската армия с поклонение и ритуал по поднасяне на венци на 6 май / неделя/, от 11:00 ч. пред Паметника на загиналите във войните /срещу сградата на община Сандански/, с участието на Военно формирование 56 040, град Благоевград. След края на ритуала Общински духов оркестър – град Сандански ще изнесат кратка програма на пл. „България“.
На празничния 6 май, също от 11:00 ч. в двора на църква „Свети Георги“ децата от Неделното училище към храма и Фолклорна формация „Славеи“ ще изнесат концерт.

Видяна 1696 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.