fbpx
Петък, 06 Март 2015 18:28 Written by 

Благотворителен бал в деня на пролетта

На 22 март т.г. в хотел „Свети Никола" ще се състои благотворителна вечер, коктейл, с търг на произведения на изкуството. Събраните средства ще бъдат използвани за подготовката и отпечатването на двутомния летопис "Църква” – дневници, спомени, документи, кореспонденция, църковни, исторически и етнографски проучвания на отец Ангел Столинчев".

Събитието ще започне в 19 часа. Инициативният комитет, в който влизат обществени институции, организации и видни личности от обществения и културния живот от страната и град Сандански канят желаещите да участват във вечерта.

Интересът към проявата е много голям, не само защото става дума за един от най-обичаните и уважавани санданчани отец Ангел Столинчев, а и заради произведенията на изобразителното изкуство и колекционерски предмети, които са предоставили видни творци и колекционери за благотворителния търг.

Няколко централни медии, всред тях вестниците „Преса” и „24 часа” публикуваха страници от мемоарите на отец Столинчев, касаещи значими събития от българската история.

Може спокойно да се каже, че след публикуването на книгата град Сандански ще има своята история, написана по един неподражаем и задълбочен начин и разкриваща съдбите на стотици видни и обикновени трудови хора.

Видяна 1803 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.