fbpx
Вторник, 17 Юни 2014 08:17 Written by 

Орлин Горанов на сцената на летен театър - Сандански

Орлин Горанов на сцената на
летен театър - Сандански

На 20.06.14г. /петък/ от 20.00 часа ДТ „Н.Вапцаров” Благоевград, Камерна опера Благоевград и Орлин Горанов застават заедно на сцена на летен театър – град Сандански, за да представят „Двамата невронци” и филхармонията.  

Представлението е част от лятното турне на Драматичен театър – Благоевград, а в него актьорът Рашко Младенов пресъздава, чрез музиката, живота на пенсионер, живеещ в старчески дом. Останал сам, единственото нещо, което го радва, са музикалните инструменти, които е запазил.

Героите в спектакъла са облечени в своите характери, чиято сила и воля за живот ги извежда извън постановката, в реалността...Това е вечният разказ за приятелството, за спомените и за тъгуването по изгубената младост. Това е приказка за музиката като лечител на самотата и като универсален език.
На сцената звучат Чайковски, Бах, Равел, Бетовен, Григ, Гершуин, Джоплин, Брегович, Римски-Корсаков, Клайдерман и много други. Текстът е написан от Рашко Младенов, а всички музикални разработки са на Константин Цеков /ФСБ/.

Големият наш певец Орлин Горанов присъства в спектакъла като гост, вписвайки се в драматургията като редови тромпетист на оркестъра. Твърде късно диригентът на оркестъра открива,че това е самият Орлин Горанов. Знаем жанровото разнообразие в творчеството на певеца, а неговото органично вписване в този забавен концерт–спектакъл демонстрира още веднъж богата му палитра от изразни средства.

Представлението е играно на всички български театрални фестивали през 2013 година. Получава награди от фестивалите във Враца и Шумен. Селекционирано е за руския фестивал „Золотой Витязь” през 2014 година.

Постановката е съвместна продукция с Камерна опера – Благоевград, а в ролите ще влязат актьорите Орлин Горанов, Рашко Младенов, Огнян Спиров, Биляна Дилкова, Милена Илиева, Божана Косева, Мартин Лазаревски и Теодор Куков.

При лошо време представлението ще се проведе в Дом на културата- Сандански със същите дата и час.
Цена на билетите: 8 лв., 10 лв., 12 лв., 15 лв.
/на каса пред Дом на културата-Сандански/

Видяна 2596 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.