fbpx
Понеделник, 18 Август 2014 21:05 Written by 

С „Песни от извора” в с. Петрово, общ. Сандански ще се надпяват самодейци от цялата страна...

В с. Петрово, община Сандански и тази година ще се състои традиционния фолклорен фестивал „Гласа на Южен Пирин” на 23 и 24 август. Фестивалът ще се финансира по спечелен от общината проект „Гласа на Южен Пирин, с. Петрово” на стойност близо 50 хил. лева.

За нуждите на фестивала, който се превърна в международен и традиционен ще бъдат закупени столове, маси с пейки и кошове за отпадъци за осигуряване на една по-добра визия и комфорт на гостите и жителите на селото. Освен надпяването на групи и състави от Македония, Гърция и България в кметството на с. Петрово ще бъде обособен етнографски кът, показващ стая за хранене, съдове за носене на вода и готвене, дървена бебешка люлка и пр. В специално изработена стъклена витрина ще се изложат две автентични носии, даващи информация за начина на обличане на жителите от с. Петрово. Същата етнографска изложба ще бъде обогатена с две родословни дървета на два от основните родове, създатели на с. Петрово, което ще даде информация за създаването на селото и първите му жители.

Всички около 400 участника ще бъдат възнаградени с грамоти за участие и статуетки. Община Сандански и кметство Петрово канят всички обичащи фолклорната музика и танци да се присъединят на 23 и 24 август в с. Петрово към всенародното веселие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видяна 2000 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.