fbpx
Вторник, 07 Април 2015 23:02 Written by 

ОУ „Христо Ботев” - Катунци – домакин на среща по проект “Корени и крила”

ОУ „Христо Ботев” - Катунци – домакин на среща по проект “Корени и крила”

В периода 05.03-09.03.2015 група от 14 учители и 31 ученика от 4 държави – Кипър, Литва, Полша и Турция посетиха ОУ „Христо Ботев”, с. Катунци. Посещението беше четвърта мобилност по проект „Корени и крила”, в който ОУ „Христо Ботев” е партньор. В екипа от страна на нашето училище участващите учители са Божидар Харисков - координатор, Павлина Михова-директор, Митра Чорбаджийска и Теменужка Цветанова - преподаватели по английски език и Румен Калугеров - преподавател по история и география.
Гостите бяха настанени в хотел „Свети Никола” – Сандански.

В програмата бяха включени посещение на училището в Катунци, разглеждане на парка и музея в Сандански, както и екскурзии до Мелник, Рупите и Рилския манастир.

На 6 март сутринта гостите пристигнаха в училището. Те бяха посрещнати на входа от ученици, облечени в народни носии с хляб и сол, след което получиха мартеници. Гостите бяха приятно изненадани и от знаменосците. След това разгледаха учителската стая, класните стаи на 1, 2, 3 и 4 клас, кабинета по ИТ, етнографската сбирка.
По-късно беше създадена алея „Корени и крила”, в която гостите засадиха дървета и цветя. След това всички отидоха в малката зала на читалището, където учениците от ОУ „Христо Ботев” – Катунци се представиха с поздравителен концерт.

На 8 март гостите посетиха Рилския манастир и бяха много впечатлени от всичко, което видяха, от интересната беседа и търпението на екскурзоводите, както и от зимната приказка. След това гостите отпътуваха за Благоевград, където обядваха в парк-хотел „Бачиново”. Всички жени получиха цветя по случай празника, а гостите от Турция отново представиха традиционни песни и танци.
По-късно групата отпътува за Сандански, където имаха свободно време преди официалното връчване на сертификатите и размяната на подаръци.

На 9 март след закуска гостите отпътуваха. Ето техните коментари за срещата: „Беше невероятно. Перфектна организация. Най-добрата среща, провеждана до момента. Поздравления за координатора Божидар Харисков, директора г-жа Михова и учителите от екипа – Румен, Митра и Теменужка. Благодарим за всичко.”

Видяна 2828 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.