fbpx
Сряда, 15 Април 2015 22:23 Written by 

Започват празничните прояви на Община Сандански за Празника на града

Започнаха празничните мероприятия, посветени на Празника на Сандански. Старт бе даден с традиционната седма колоездачна обиколка, която се организира от Община Сандански и Спортен клуб „Пирински орел”при Гимназия „Яне Сандански. Началото на 55 километровия маршрут даде заместник кмета Васил Бабалев точно в 10.00 ч. сутринта пред сградата на община Сандански. Целта на обиколката е популяризирането на колоезденето сред младите хора в Община Сандански и укрепване на тяхното здраве и воля.Колоездачите бяха посрещнати на финала от кмета на общината Андон Тотев точно в 16.00 ч. минути преди да бъде посрещната иконата „Света Богородица” от Мелник , която с литийно шествие по улица „Македония” бе отнесена в манастира „Св. Св. Козма и Дамян”, където утре ще се извърши водосвет и тържествена литургия. Ден преди празника на града след като иконата бъде отнесена в манастира Китаро – Мандолинния оркестър ще изнесе концерт в Дома на културата в 18.00 ч.
Самият празничен ден – светли четвъртък ще започне с тържествена литургия в манастира „Св. Св. Козма и Дамян и водосвет с иконата на „Света Богородица”. По традиция в парка ще се проведат и Народни борби, а децата на Сандански ще пеят и танцуват на площад „България” в 16.30 ч. Малко преди кулминацията и празничния концерт мажоретки и духовия оркестър ще дефилират с антично театрализирано шествие по главната улица „Македония” до площад „България”, където гост ще бъде Володя Стоянов. По традиция в края на деня небето на Сандански ще бъде озарено от празнична заря.

Видяна 895 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.