fbpx
Четвъртък, 16 Април 2015 14:09 Written by 

Честит празник Сандански!

Честит празник Сандански!

Празника на Сандански и тази година ще бъде отбелязан тържествено и празнично. Сутринта в 9.00 ч. в Манастира "Св. Св. Козма и Дамян", където вчера привечер бе отнесена иконата на Света Богородица Неврокопският митрополит Серафим извърши тържествена литургия, а по-късно и водосвет за здраве. В местността на "манастирчето" както всички санданчани го наричат се събраха стотици местни и гости, за да се помолят за здраве и благополучие пред иконата на Света Богородица и братята лечители и закрилници на Сандански светците Козма и Дамян. Прекрасното слънце, зелената трева и сгушения в Пирин планина манастир със своите два параклиса на Св. Димитър и Св. Петка създадоха на всички дошли на това свещено място настроение и благоговение в празничния ден. Кметът на община Сандански Андон Тотев пожела на всички жители и гости на Сандански да бъдат живи и здрави и да не се плащат от трудности, а всички да вървим само напред.

Празничните прояви, посветени на празника на най-слънчевия град продължават цял ден с народни борби в парка, празничен концерт с участието на деца и младежи от Сандански и тържествен концерт с участието на Володя Стоянов, както и обръщение на кмета на община Сандански Андон Тотев. В края на вечерта официално тържествата ще завършат с грандиозна заря.

 

 

Видяна 1532 пъти
Рейтинг
(5 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.