fbpx
Петък, 17 Април 2015 08:51 Written by 

Сандански отбеляза своя празник

Сандански отбеляза своя празник

Празника на Сандански, който се празнува на светли четвъртък, седмица след Великден бе отбелязан и тази година с много танци, песни, настроение в синхрон със слънцето и разцъфналите пролетни дръвчета. Празничния светли четвъртък започна с тържествена литургия и водосвет в манастира "Св. Св. Козма и Дамян", където стотици санданчани всяка година в този празниен ден посещават, за да се помолят пред иконата на Света Богородица, която на светла сряда бе донесена от гр. Мелник. Водосветът за здраве, даден от Неврокопския митрополит Серафим събра на една поляна придошлите от целия град да се помолят за здраве и благополучие. Малко по-късно в парка бяха организирани и традиционните народни борби, а за 4 часа площад "България" се превърна в сцена, изпълнена с песни, танци, феерични костюми и много настроение. Празничният концерт "Децата на Сандански пеят и танцуват" бе открит от талантливите Вокална група "Звънче" и Даринка и Анабел Дамянови. С кръщни хора и ръченици сцената "разтресоха" Танцов състав "Празник". Малките и по-големи танцьори от Танцова формация "Хоуп", ""Феерия" и "Жасмин" с невероятни танци разтанцуваха дори публиката. Детски танцов състав "Звездица, Танцов състав "Празник" и Детски народен хор "Славей" показаха богатия фолклор на нашия край и таланта на децата на Сандански.

Минути след края на първия концерт започна и тържествения втори концерт, който бе открит от кмета на Община Сандански Андон Тотев, който приветства всички санданчани и гости с добре дошли и пожела много здраве и много гордост в сърцата у всеки санданчанин. За веселието и кръшните хора на площада бе поканен любимият фолклорен изпълнител Володя Стоянов. Вечерта завърши с грандиозна заря, която огря небето над Сандански.

 

Видяна 1991 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.