fbpx
Понеделник, 20 Април 2015 19:03 Written by 

Швейцарска фирма заяви своите инвестиционни намерения за "Мирото"

Швейцарска фирма заяви своите инвестиционни намерения за "Мирото"

Банята в парка "Мирото" е включена в списъка с имотите, които ще се предоставят на концесия. В тази връзка ръководството на община Сандански проведе с представителите на фирмата, която изрази желание да участва в предстоящата концесия като нейното предложение е на мястото на съществуващата лятна къпалня да се изгради нова, модерна къпалня, запазваща функциите на старата и използваща минералната вода.
Уведомлението за инвестиционно намерение на фирма "IFH European Financial Holding" AG Швейцария е изпратено до кмета на Община Сандански. Председателят на Директорите на IFH AG в своето уведомително писмо описва основните дейности, които могат да бъдат извършени след реализирането на концесията на Лятната баня в парка "МИРО". Идеята на фирмата е изграждането на развлекателно съоръжение и създаване на най-зеления Аквапарк в България, захранващ се с вода от градската водопроводна мрежа, което да бъде реализирано с насаждането на тропически палми, кипариси, средиземноморски и други растения. Предвижда се създаването и на малък зоопарк. Целта на инвеститорите е паркът да предлага над 30 водни атракции и забавления, някои от които без аналог в страната. Единствено в Аквапарк - Сандански ще има най-бързата водна пързалка със скорост на спускане до 70 км.ч., най-стръмната пързалка с височина 20 м, закрита пързалка с дължина 150 м., детски приключенски атракции без аналог в комбинация от 8 пързалки, гейзери и фонтани, включително и басейн с изкуствени вълни за сърф.

Ако мащабният проект бъде реализиран несъмнено ще бъдат привлечени още повече туристи, а Сандански ще стане още по-привлекателен за развлечение и почивка. След реализирането на проекта ще бъдат открити и около 50 работни места, а прогнозната стойност на инвестицията е над 7 млн. евро.

Общински съвет Сандански трябва да вземе решение, с което да даде съгласие на кмета на общината да започне подготвителни действия за отдаване на концесия на обект Баня в парка "Мирото", както и да му възложи да изготви комплексен проект за инвестиционна инициатива.

Видяна 2128 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.