fbpx
Петък, 18 Септември 2015 16:47 Written by 

Кметът Тотев даде старт на строежа на Околовръстния път – северна дъга

С първа копка и традиционно чупене на бутилка шампанско кметът на община Сандански Андон Тотев даде старт на изграждането на километър и половина от обект „Околовръстен път – гр. Сандански – северна дъга”. Ритуалът се проведе в м. „Манастирчето” в присъствието на изпълнителите, граждани, представители на общинска администрация и медии.

Кметът съобщи, че с изграждането на тази част от северната дъга ще се облекчи значително трафика по пътя за местността Попина лъка. Новият околовръстен път на гр. Сандански – северна дъга ще се изгради между края на ул. „Козма и Дамян” и съществуващото мостово съоръжение над р. Санданска Бистрица. В първият участък до манастирчето се предвижда уширяване на съществуващата улица, а във втория участък след Манастира „Козма и Дамян” трасето на новия път частично се препокрива със съществуващ полски път. По проекта новият път ще бъде двулентов с тротоар и банкет, като съществуващата в момента бетонова настилка ще бъде разрушена и ще бъде направена изцяло нова пълна конструкция.
Стойността на проекта е 1млн. 900 хил. лв., а изпълнител ще бъде консорциум от фирмите „Бетон ЕООД” и „Агромах”.
В края на събитието всички похапнаха сладка пита с мед под звуците на Духов оркестър Сандански.

Видяна 2436 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.