fbpx
Вторник, 10 Ноември 2015 17:49 Written by 

Гордост: Четвъртокласник от Сандански стана първи на XXIV- ия математически турнир „Черноризец Храбър”

Есенният математически турнир се проведе за 24 –и път на 31 октомври 2015 по случай Деня на народните будители и е иницииран от института по математика и информатика при БАН.

Участниците в турнира са разделени на 6 възрастови групи, а състезанието е под формата на тест с пет избираеми отговора . След турнира се издават и сборница.

На тазгодишното състезание се явиха девет ученици от четвърти клас, 7 от I ОУ и 1 от II ОУ в Сандански. С най-висок резултат за цяла Благоевградска област е четвъртокласникът от IОУ Николай Караиванов, следван от съученикът му Румен Димитров. Малко след тях са и Роман Дайн, Мария Дабчева, Даниела Иванова, Иван Транджиев, Михаела Текелова, Румяна Анастасова и Елена Аргирова.

Поздравления за госпожите Таня Иванова, Виолина Андреева от Първо ОУ и госпожата, подготвила Румяна Анастасова от Второ ОУ за достойното представяна на Сандански.

 

Видяна 3444 пъти
Рейтинг
(8 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.