Петък, 06 Януари 2017 16:50 Written by 

Предстои приемане на ОУП на Община Сандански

На 9.02.2017г. ще се проведе заседание на Общинския експертен съвет по устройство на територията при Община Сандански  за разглеждане, съгласуване и приемане на предварителния проект за общ устройствен план на Община Сандански.

На експертния съвет следва да се направят всички искания за допълнение и поправка на предварителния проект, които да бъдат отразени от проектантите на ОУП в окончателния проект на плана, който подлежи на приемане от Общински съвет-Сандански. Графичната част на ОУП ведно с обяснителната записка и специфичните правила и нормативи към ОУП са публикувани в сайта на Община Сандански и може да се разгледат от заинтересованите лица. Приемането на ОУП ще определи предназначението и начина на ползване на имотите на територията на Община Сандански , както и показателите за застрояване в имотите, които са определени за застрояване.

След приемане на ОУП частните имоти, които според него са земеделски земи или горски фонд не могат да сменят предназначението си, освен ако не се измени ОУП, което е сложна и дълга процедура.

Видяна 1767 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.