Неделя, 15 Януари 2017 20:15 Written by 
Краварници, овчарници и други сгради за отглеждане на животни – само в имоти над 10дка Снимка: SandanskiNews

Краварници, овчарници и други сгради за отглеждане на животни – само в имоти над 10дка

Съгласно чл.2 ал.1 т.2 от Наредба №19 за строителство в земеделски земи без промяна на предназначението им селскостопански сгради за отглеждане на животни могат да се изграждат само в имоти с площ над 10 дка. В имоти с площ под 10дка могат да се изграждат такива сгради само ако имотите са с променено предназначение по реда на ЗОЗЗ.  След приемане на ОУП частните имоти, които според него са земеделски земи или горски фонд не могат да сменят предназначението си, освен ако не се измени ОУП.

Животновъдите на територията на Община Сандански следва да променят предназначението на имотите си, ако същите са под 10дка, преди влизане в сила на ОУП или да окрупнят стопанствата си до площ над 10дка.

Няма никаква логика в гореописаната наредба след като в имот от 9,9 дка не можеш да отглаеждаш животни без да го преотредиш по ЗОЗЗ,което отнема около 6месеца,  а в имот над 10дка – можеш, но за това следва представителите в законодателната власт да проявят инициатива и да се промени това безумно ограничение, заложено в Наредба №19 за строителство в земеделски земи без промяна на предназначението им.

Видяна 1753 пъти
Рейтинг
(3 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.