fbpx
Петък, 02 Юни 2017 16:55 Written by 

Община Сандански отбеляза празничният 1 юни

Обичаното от всички влакче в парк „Свети Врач“  разходи  всички деца безплатно

Денят на детето започна с цветно и красиво карнавално шествие на децата от ДГ „Първи юни“ по главната ул. „Македония“. По-късно в парк „Свети Врач“ талантливи бъдещи художници рисуваха в Пленер „Детство мое“, организирано от НЧ „Отец Паисий – 1919“.

През целия ден за малки и големи община Сандански и Епископска базилика организираха работилничка за изработване на мозаечни пана. Всяко дете ще може да вложи своето въображение и талант всеки ден, до 4 юни.

Малко след 17:00 ч. за всички деца и родители бе открита обновената и освежена площадка за игра „Петлето“, където организаторите от Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” организираха много игри, песни и танци за всички деца. Кметът на община Сандански Кирил Котев и заместник кмета Зорица Органджиева призоваха всички да пазят детската площадка, за да дават добър пример на всички деца.

Празничният ден завърши с концерт на НЧ „Отец Паисий – 1919“ в 18:00 ч. на пл. „Алианс“. В него участие взеха ВГ „Звънче“, Фолклорна формация „Славей“, Танцов състав „Звездица“ и Танцова формация „Хоуп“.

Изненадите за децата не свършват. На 4 юни /неделя/ малки и големи могат да се забавляват с „Щура лаборатория“ – интерактивно научно детско шоу. В 10:30 ч. забавленията ще бъдат в село Катунци, в 15:30 ч. в село Струма и 18:00 ч. в град Сандански.

 

Видяна 1340 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.