Понеделник, 23 Април 2018 23:12 Written by 
8 ученици от езикова школа „Делфин“ допуснати до втори кръг на национално състезание по англ. език Учениците от Частна Езикова Школа „ДЕЛФИН“

8 ученици от езикова школа „Делфин“ допуснати до втори кръг на национално състезание по англ. език

Учениците от Частна Езикова Школа „ДЕЛФИН“ в гр. Сандански участваха в дванадесетото национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Директорката на школата Дафинка Стоянова с радост и гордост съобщи, че 8 ученици от школата достигнаха до втори кръг на престижното национално състезание по английски език, което от тази година е с нов формат - KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS.
В първи кръг участваха 113 ученици от школата в четири международни нива: А1, А2, В1 и В2. От тях бяха класирани общо осем ученика, съответно по двама на ниво, тъй като такъв е регламента на състезанието, в което до втори кръг достигат само по двама от най-силните и добре представили се ученици на първи кръг.
Втори кръг на състезанието тази година се проведе на 14 април в гр. Велико Търново с любезното домакинство и гостоприемство на няколко училища: ПГТ „Васил Берон“, Старопрестолната гимназия по икономика и ОУ „Бачо Киро“. Състезанието премина успешно с участието на близо 500 деца от цялата страна. Материалите вече се проверяват от международния изпитен борд, за да могат резултатите да бъдат готови скоро.
А класираните за трети кръг участници, ще бъдат наградени на тържествена церемония на Деня на Кеймбридж, който тази година ще се проведе на 12 май. Това е най-голямото събитие за преподавателите по английски език, което се провежда всяка година и събира най-добрите проподаватели в страната.
Сащо така класираните за трети кръг ученици, ще имат възможност да премерят сили с най-добрите ученици в света, тъй като трети кръг е международен и всяка година се провежда в чужда държава.
През годините националното състезание по английски език се утвърди като едно от най - престижните състезания по чужд език в България. Затова учениците от школата на Мис Дафи са изключително щастливи, че всяка година имат възможност да участват в това събитие, което е отредено само за най-добрите ученици в страната. По този начин те се присъединяват към отбора на знаещите и амбициозни ученици и вярват, че пътят на знанието е най-правилният път за тях. Учениците са горди, че представят не само школата, но и град Сандански като цяло, тъй като те са ученици от първо, второ и трето ОУ в града.
Председателят на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Владимир Колев лично пожела успех на всички участници в състезанието с благодарствено писмо към всеки ученик, в което сподели, че участието на всички тези деца в това важно състезание е една от многото малки стъпки, които водят до големите победи в живота!

Oбщина Сандански - медиен партньор на SandanskiNews

 

 

Видяна 1281 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.