fbpx
Понеделник, 23 Април 2018 23:12 Written by 
8 ученици от езикова школа „Делфин“ допуснати до втори кръг на национално състезание по англ. език Учениците от Частна Езикова Школа „ДЕЛФИН“

8 ученици от езикова школа „Делфин“ допуснати до втори кръг на национално състезание по англ. език

Учениците от Частна Езикова Школа „ДЕЛФИН“ в гр. Сандански участваха в дванадесетото национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Директорката на школата Дафинка Стоянова с радост и гордост съобщи, че 8 ученици от школата достигнаха до втори кръг на престижното национално състезание по английски език, което от тази година е с нов формат - KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS.
В първи кръг участваха 113 ученици от школата в четири международни нива: А1, А2, В1 и В2. От тях бяха класирани общо осем ученика, съответно по двама на ниво, тъй като такъв е регламента на състезанието, в което до втори кръг достигат само по двама от най-силните и добре представили се ученици на първи кръг.
Втори кръг на състезанието тази година се проведе на 14 април в гр. Велико Търново с любезното домакинство и гостоприемство на няколко училища: ПГТ „Васил Берон“, Старопрестолната гимназия по икономика и ОУ „Бачо Киро“. Състезанието премина успешно с участието на близо 500 деца от цялата страна. Материалите вече се проверяват от международния изпитен борд, за да могат резултатите да бъдат готови скоро.
А класираните за трети кръг участници, ще бъдат наградени на тържествена церемония на Деня на Кеймбридж, който тази година ще се проведе на 12 май. Това е най-голямото събитие за преподавателите по английски език, което се провежда всяка година и събира най-добрите проподаватели в страната.
Сащо така класираните за трети кръг ученици, ще имат възможност да премерят сили с най-добрите ученици в света, тъй като трети кръг е международен и всяка година се провежда в чужда държава.
През годините националното състезание по английски език се утвърди като едно от най - престижните състезания по чужд език в България. Затова учениците от школата на Мис Дафи са изключително щастливи, че всяка година имат възможност да участват в това събитие, което е отредено само за най-добрите ученици в страната. По този начин те се присъединяват към отбора на знаещите и амбициозни ученици и вярват, че пътят на знанието е най-правилният път за тях. Учениците са горди, че представят не само школата, но и град Сандански като цяло, тъй като те са ученици от първо, второ и трето ОУ в града.
Председателят на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Владимир Колев лично пожела успех на всички участници в състезанието с благодарствено писмо към всеки ученик, в което сподели, че участието на всички тези деца в това важно състезание е една от многото малки стъпки, които водят до големите победи в живота!

Oбщина Сандански - медиен партньор на SandanskiNews

 

 

Видяна 2036 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.