fbpx
Понеделник, 30 Април 2018 23:51 Written by 

Без повече строителство в парка на град Сандански

Дългогодишната съдебна битка за забрана на строителството в парк „Свети Врач“ завърши с успех. Това съобщи кметът Кирил Котев, след окончателното решение на Върховния административен съд в полза на общината.
Припомняме, че още през 2016 г. бе издадена заповед за строителна забрана в парка от кмета Котев, но тя се обжалваше от собственик на поземлен имот. След множество дела, които бяха спечелени от община Сандански, идва и решението на най-висша инстанция, след което строителната забрана е в сила за цялата територия на парк „Свети Врач“.
В момента тече процедура за изработване на ПУП на зоната, а всичко това ще даде възможност за балансираното развитие на един от най-големите паркове в България. „Радвам се, че успяхме да защитим това наше решение. Не само защото забраната за строителството в парка бе поето като ангажимент от мен, но и защото това е един от символите на Сандански“, допълни кметът Котев. По думите му паркът е еднакво важен за развитието на Сандански като туристически и спортен център, и за местните хора, които да имат приятно място за разходка, и за игра на своите деца. „Затова трябва да опазим парка и да не позволим неговото застрояване“, категоричен бе градоначалникът.

Видяна 1855 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.