fbpx
Петък, 11 Май 2018 17:28 Written by 

От Сандански стартираха новите спа и балнео маршрути, разработени от министерството на туризма

Лично Министър Ангелкова откри дискусията за развитието на СПА потенциала на България

За първи път в град Сандански бяха представени новите СПА и балнео маршрути, които Министерството на туризма изготви заедно с експерти и доказани имена в сферата на туризма и здравния сектор, представители на над 30 общини в България и бизнеса.
Дискусията започна с едноминутно мълчание в памет на Стефан Шарлопов и продължи с приветствие от Министър Николина Ангелкова. Тя подчерта, че не случайно град Сандански е избран за домакин на първата среща. Кметът -Кирил Котев благодари за доброто сътрудничество с Министерството на туризма и сподели, че община Сандански усилено работи за развитието на своя туристически ресурс и СПА потенциала, който има нашия регион. Той подчерта, че с минералните води и уникалните климатични условия могат могат да бъдат привлечени и туристи от скандинавските страни. Зам.-областния управител Антоанета Янчева също бе сред официалните гости. Тя поздрави Министерство на туризма за идеята и всички представители на общини, които ще се включат.
Разработените СПА и балнео маршрути са разделени на седем географски области. Целта на Министерство на туризма е привличане на повече туристи и развитие на България като целогодишна дестинация. Проектът ще популяризира възможностите на общините в уелнес, рекреационния и оздравителния туризъм.
На първата от предстоящата поредица дискусии присъстваха представители на всички общини от Югозападна балнео и СПА дестинация, представители на туристическия бранш и бизнеса.
Бяха уточнени детайли за доразвиване на маршрутите и тяхното наименование.
Фокус на днешната среща бе уточняване на детайли и разискване на въпроси по отношение развитието, маркетирането и представянето на Югозападна СПА и балнео дестинация, която включва: Кюстендил, Благоевград, Сандански, Рупите и Марикостиново /община Петрич/, Гулийна баня /община Разлог/, Добринище /община Банско/, Огняново /община Гърмен/.
Срещата завърши с уточнението, че маршрутите ще бъдат финализирани до септември-октомври.
Участниците в дискусията бяха особено активни като бе засегната важността на пътната инфраструктура и достъпността до всяка точка от дестинациите, включително довършването на АМ „Струма“ в участъка между град Благоевград и Сандански.

 

Видяна 1671 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.