fbpx
Четвъртък, 17 Май 2018 08:15 Written by 

Община Сандански сключи меморандум за сътрудничество с лесотехнически университет, град София

На 10 май в парк – хотел „Витоша“ гр. София се проведе кръгла маса с международно участие на тема: „Предизвикателства пред туризма“ с фокус „Възможности за виртуален туризъм в България“.
На срещата, организирана от Лесотехнически университет взеха участие представители от Министерство на туризма, областният управител на област Ловеч, кметовете на Община Сандански и Община Велинград, както и представители от Община Троян.
В края на партньорската среща кметът на община Сандански – Кирил Котев и ректорът на Лесотехнически университет – проф. д.н. Иван Илиев подписаха меморандум за сътрудничество. Документът гарантира реализиране на съвместни действия, които да спомогнат за преодоляване на недостига на квалифицирани кадри в ключови сектори и ниската мотивация на младите хора за извършване на научноизследователска и развойна дейност.
Със сключения меморандум страните целят да съсредоточат усилията си за осъществяване на информационни кампании, сформиране на екипи за изпълнение на изследователски и приложни проекти, организиране на научни конференции и пр.

Видяна 1554 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.