fbpx
Понеделник, 30 Юли 2018 22:39 Written by 

Кметът Кирил Котев направи първа копка на дългоочакваната спортна зала в град Сандански

С благословиятаа на Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим започна строежът на многофункционална спортна зала в Сандански
Днес, в двора на бившата казарма, официално бе даден старт на строежа на дългоочакваната многофункционална спортна зала в гр. Сандански. Тържествен водосвет за здраве и просперитет отслужи Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Кметът Кирил Котев, зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, и председателят на Общински съвет Сандански – Георги Георгиев, направиха символична първа копка на обекта. Кметът Котев пожела успешна реализация на проекта. Зам.-мистърът на икономиката-Александър Манолев изказа своята благодарност към правителството.
На събитието присъстваха ръководството на община Сандански, представители на фирмата – изпълнител – Техно Строй България ООД, представители на всички спортни клубове в гр. Сандански, общински съветници и граждани.
Стойността на инвестицията е 2 760 000 лева с ДДС, от които 2 300 000 лева, подсигурени от държавния, и 460 000 лева – от общинския бюджет.
Конструкцията на спортното съоръжение ще бъде стандартна и компактна, с цел 100% експлоатация. Залата ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития. Трибуните ще бъдат с 500 седящи места. Сградата ще отговаря на всички европейски стандарти, включително достъп за лица в неравностойно положение. В зоната на спортното съоръжение ще бъде изграден паркинг за автомобили и автобуси.

 

Видяна 2673 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.