fbpx
Събота, 11 Август 2018 12:04 Written by 

Сандански отбеляза 160 години от рождението на ген. Георги Тодоров

Община Сандански тържествено отбеляза 160 – та годишнина от рождението на легендарния пълководец – генерал Георги Тодоров.
Пред паметника на генерала в град Сандански, намиращ се в градски парк „Свети Врач“, кметът на община Сандански – Кирил Котев сподели „Много са примерите, които оставя зад себе си генерал Тодоров. Той монтира мраморната чешма под чинара, изгражда парк „Свети Врач“, възстановява паметника Св. Георги Победоносец и чешмата в с. Левуново и много други. Има още много какво да научим, но важно е да опазваме сътвореното от него“.
За изтъкнатия български военачалник зам.-министъра на икономиката-Александър Манолев сподели –„Генерал Тодоров остава в съзнанието ни не само със своите победи над врага, но и с това, което е създал. Важно е да си дадем сметка, че нещата, които той е започнал и до днес формират облика на нашия град.
В памет на един от най-изтъкнатите български военачалници в националната ни история- ген. Тодоров, Общинска администрация – Сандански, Черковното настоятелство, Общински съвет – Сандански, Археологически музей – Сандански, НЧ „Отец Паисий – 1919“, ПГ „Яне Сандански“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Сандански, политически партии и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на генерала в парка на курортния град.
За свещеното дело на генерала, на пл. „Алианс“ бе организирана изложба на открито- “Да градиш по време на война – Генерал Георги Тодоров и Втора българска армия в Свети Врач“, която може да бъде разгледана от всички жители и гости на град Сандански.
Организатори на събитието – Община Сандански, Археологически музей – Сандански и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Сандански.

 

Видяна 2076 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.