fbpx
Вторник, 21 Август 2018 08:28 Written by 

В село Катунци се проведе международен турнир по свободна борба

Седмият Международен турнир по борба за деца и момчета, който се проведе на 19 август /неделя/ в село Катунци бе част от традиционния празничен събор Успение на Пресвета Богородица „Света Богородица“ и се организира под патронажа на г-н Стоян Ангов.
Тази година в турнира участие взеха представители на България, Гърция, Македония, Косово и Сърбия.
С най-много точки и призови места бе отборът на СК по ММА и Борба „Би реал” -гр. Сандански с треньор Кирил Ханджийски.
Гости на спортното събитие бяха кмета на община Сандански – Кирил Котев, председателят на ОбС – Сандански – Георги Георгиев, секретарят на община Сандански – Георги Жежев и легендарният в народната борба – Александър Томов, който награди най-малките борци.
За празничното настроение през трите дни се погрижиха Ансамбъл „Китка шарена“, Танцова школа „Македонци“ и младата и талантлива певица – Теди Еротеева.
Няма по-голямо национално богатство от отговорността към съхраняване на историческите корени и съборите на народното творчество. На традиционният събор в село Катунци и тази година се обърна нужното внимание за запазване на традициите и и поддръжка на регионалните инициативи.

Видяна 2479 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.