fbpx
Събота, 29 Септември 2018 09:27 Written by 

Кметът Котев представи уникална изложба „10 причини да остана в моя град Сандански“

„10 причини да остана в моя роден град” е мотото на най-новата кампания на в. „Стандарт”, която бе представена посредством огромни пана в Епископска базилика град Сандански.
„С тази кампания се опитахме визуално да представим пред нашите съграждани промените в нашия любим град Сандански, които биха могли да мотивират младите да работят и да се развиват именно тук. Изложбата от 10 огромни фото пана разказва за реализираните основни и изключително важни за развитието на община Сандански проекти, които променят облика на родния ни град в различни сфери“ – с тези думи и кратко описание на всяко пано кметът Кирил Котев откри кампанията „10 причини да остана в моя град Сандански“.
На събитието в шест категории бяха номинирани и отличени и хората, които с постиженията си и своята отдаденост са гордост за града.
В категория КУЛТУРА кметът на община Сандански връчи призът на Константин Кирянов – ръководител на Общински духов оркестър, които през годините са носители на национални и международни награди за духова музика, и са неразделна част от всеки празник в Община Сандански.
В категория ИКОНОМИКА бе отличен Иван Терзиев – Председател на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански за подкрепа и развитие на туристическия бранш и повишаване туристопотока.
В категория ОБРАЗОВАНИЕ кметът Кирил Котев награди осмокласничката Ния Бояджиева, която реализира множество успехи в различни области в годините своето обучение.
В категория СИГУРНОСТ Бисер Михайлов – областен управител на Областна администрация – Благоевград връчи наградата на подп. Кирил Спаневиков – Командир на ВФ 56 040, град Благоевград за активно включване в обществени мероприятия, доброволчески акции и бедствени ситуации.
В категория СПОРТ Георги Георгиев – Председател на Общински съвет, град Сандански връчи наградата на плувецът Йордан Янчев, който е завоювал над 30 рекорда във всички възрасти, включително и при мъжете, и с общ брой медали около 300.
В категория ТЕХНОЛОГИИ - Асим Адемов – евродепутат връчи приза на Антон Ковачев – Директор на Археологически музей – град Сандански за направените сериозни инвестиции за внедряване на иновативни технологии при представянето на експонатите – холограма на Спартак, технология за проследяване в реално време процеса на редене на мозайка и пр.
За финал всички се насладиха на кратка програма и имаха възможността да проследят 10 –те пана, с които община Сандански представя причините да останем в нашия прекрасен град – Сандански.

 

Видяна 1565 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.