fbpx
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 42
Петък, 28 Февруари 2014 10:30 Автор 

Мерки за ПБ по време на Сирни Заговезни

Мерки за ПБ по време на Сирни Заговезни

Сирни заговезни (Прошка) е един от най-големите празници в християнския календар. Празникът се отбелязва в продължение на една седмица, като кулминацията е в неделя, когато се палят огньове и след като прегорят, се прескачат за здраве. В тази връзка от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сандански апелират за спазване на следните мерки за недопускане на пожари:

1. паленето на огън да става на безопасни разстояния от сгради, постройки, комуникации и съоръжения на газопреносната и електропреносната мрежа, горими материали, плевни, навеси и други подобни;
2. Да не се допуска палене на огън при наличие на силен вятър;
3. Мястото за палене на огъня да се почисти в радиус на 3 метра от горими отпадъци, суха трева и растителни остатъци;
4. Преди запалването на огъня огнището да се осигурят най-малко два съда от по 10 литра с вода за загасяване на огъня при необходимост;
5. През цялото време огънят да не се оставя без надзор;
6. Да не се допуска запалване на огън на места, където има деца без придружители;
7. След приключване на ритуала, огънят да се изгасява, като е недопустимо да се остават тлеещи въглени. Пепелта и сгурията да се изхвърлят на пожаробезопасно място или да се заровят в земята.

При опасност от възникване на пожар гражданите да сигнализират на тел. 0746/ 22016 или на тел 112.

РСПБЗН – Сандански

Видяна 1887 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.