fbpx
Събота, 24 Май 2014 12:42 Written by 

В дъждовния 24 май Сандански отбеляза Деня на българската...

Празничният ден започна още от рано сутринта с шествие на учители, ученици, културни дейци и общественици по главната улица на Сандански. Просветната колона, предвождана от Мажоретен състав към ТФ „HOPE” и Общински духов оркестър стигна на половината от маршрута си, когато се изви буря и всички бяха принудени да прекъснат своето традиционно шествие. Когато дъждът спря  всички отново се събраха на площад „България” в Сандански, където Кметът на общината Андон Тотев раздаде 35 плакети на отличили се ученици за отличен успех и класиране на международни, национални и областни състезания и олимпиади и извънкласни дейности, допринасящи за издигане престижа на града и общината от всички училища.

За доказано педагогическо майсторство бяха отличени 16 учители от всички училища на територията на община Сандански.

За принос и развитие в културата с плакети бяха удостоени Ефтим Зайков – ръководител на мъжка фолклорна група и Таня Николова – ръководител на Танцова формация „Феерия”.

Празничната  програма продължи с изпълненията на Детски народен хор” и Танцов състав „Празник, както и с изпълнение на деца от детските учебни заведения. В края на тържеството в небето полетяха десетки балони с цветовете на българското знаме.

Още снимки: https://www.facebook.com/pages/Sandanskinews/200635986790005

Видяна 1580 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.