fbpx
Четвъртък, 19 Февруари 2015 21:40 Written by 

Сандански почете Апостола

„142 години от гибелта на Васил Левски, 142 години пазим спомена за живота и делото му” – с тези думи започна поклонението пред Паметника на загиналите за свободата на България в Сандански. Рецитал на последното послание на Левски към българите изнесоха ученици от училищата в Сандански, а кратко възпоменателно слово произнесе Димитър Тошев експерт „Култура” към Община Сандански.

Събралите се ученици, учители, граждани, както и ръководството на общината сведоха глави за почит към великия българин и поднесоха венец и цветя в знак на признателност към делото, саможертвата и смелостта на Васил Левски. Събитията, посветени на Дякона продължават и в късния следобед, когато ще бъде премиерата на „Дякон Левски” в Дома на културата в Сандански.

И най-малките от ЦДГ 4 „Радост” почетоха паметта на Апостола и организираха вечер, посветена на неговото дело, пяха възрожденски песни и разказаха за неговия живот.

Видяна 949 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.