fbpx
Четвъртък, 19 Февруари 2015 21:40 Written by 

Сандански почете Апостола

„142 години от гибелта на Васил Левски, 142 години пазим спомена за живота и делото му” – с тези думи започна поклонението пред Паметника на загиналите за свободата на България в Сандански. Рецитал на последното послание на Левски към българите изнесоха ученици от училищата в Сандански, а кратко възпоменателно слово произнесе Димитър Тошев експерт „Култура” към Община Сандански.

Събралите се ученици, учители, граждани, както и ръководството на общината сведоха глави за почит към великия българин и поднесоха венец и цветя в знак на признателност към делото, саможертвата и смелостта на Васил Левски. Събитията, посветени на Дякона продължават и в късния следобед, когато ще бъде премиерата на „Дякон Левски” в Дома на културата в Сандански.

И най-малките от ЦДГ 4 „Радост” почетоха паметта на Апостола и организираха вечер, посветена на неговото дело, пяха възрожденски песни и разказаха за неговия живот.

Видяна 905 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.