fbpx
Четвъртък, 01 Ноември 2018 23:43 Written by 

Община Сандански тържествено отбеляза деня на народните будители

Днес, в град Сандански пред паметника на Васил Левски тържествено бе отбелязан 1 ноември – Ден на народните будители.
С думите „Днес отдаваме почит на нашите народни будители. Хора, които със своята скромност и себеотрицание, със своята вяра в българското, в християнството, са успели да оставят следа и до днес, която ние да следваме“ кметът на община Сандански – Кирил Котев поздрави всички учители, просветители и граждани, уважили събитието, посветено на духовните водачи на българския народ. Приветствие поднесе и г-жа Таня Мекушина – председател на Клуба на учителите – пенсионери „Будители“.
За празничния ден с кратка творческа програма се представиха децата от ДГ „Здравец“ и ДГ „Радост“. В знак на почит венци и цветя пред лика на Апостола поднесоха кметът на община Сандански – Кирил Котев, председателят на Общински съвет – Георги Георгиев, председателят на Клуба на учителите – пенсионери „Будители“ – Таня Мекушина, НЧ „Отец Паисий 1919“, детските градини от община Сандански, Сдружение на жените и граждани.

 

Видяна 5569 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.