fbpx
Сряда, 29 Април 2015 21:04 Written by 

Каратеките от КИБИ „Спартак” се завърнаха с куп медали от Национален турнир в Бургас

В края на миналата седмица в гр. Бургас се проведе 7-ми Национален Турнир по Шотокан Карате-До "Ронин", организиран от Българска Федерация Шотокан Карате-До, Карате Клуб "Ронин" и община Бургас. В спортна зала"Бойчо Брънзов" се събраха 180 каратеки от 12 клуба от страната за да премерят сили в благородното изкуство на боя с "голи ръце".

Клуба за Източни Бойни Изкуства "Спартак", гр. Сандански участва с 8 състезатели като в крайното класиране помедали се нареди на 5-то място с 4 златни, 8 сребърни и 4 бронзови медала.

Ученичката от Спортно Училище, Сандански - Кристина Аврамова завоюва два златни медала в дисциплините КАТА и Асай Рю КАТА, както и бронзов медал в дисциплина КУМИТЕ при девойките.

Васил Андонов, ученик в Гимназия "Яне Сандански", спечели златен медал в КУМИТЕ и два сребърни медала в КАТА и Асай Рю КАТА във възрастова група "юноши старша възраст";

Атина Трендафилова завоюва злато в КУМИТЕ и бронз в дисциплина КАТА при кадетите ( Атина е състезател на КИБИ "Спартак", но учи в съседна Гърция, като родитилите й не жалят средства да й осигурят нужните тренировки
в залите на клуба в Сандански).

С по три сребърни медала се завърнаха учениците от Спортно Училище Сандански - Кристиян Гаврилов, кадети и Екатерина Щърбова, девойки;
С бронзов медал от КУМИТЕ, във възрастовата група на миникадетите, се завърна Никола Костов - ученик в Спортно Училище, гр. Сандански;
Димитър Михов, ученик в І-во ОУ "Кл. Охридски", спечели бронза в дисциплина КАТА при деца старша възраст.

Много малко не достигна и на Димитър Велков, кадети, да се върне с медал от състезанието, като се класира 4-ти в КАТА и 5-ти в КУМИТЕ.
Поради недостига на финанси, ръководството на КИБИ "Спартак" изпраща все по-малко свои състезатели на мероприятията от Държавния Спортен Календар на БФШК, въпреки високите резултати.

КИБИ "Спартак" е единия от двата спортни клуба в Сандански, които имат състезатели с високи спортни резултати и членове в Националните отбори на Република България и клуба е редовен участник в Европейските и Световни Първенства по Шотокан Карате-До, като е излъчил двама Световни Шампиона - младежи от гр. Сандански, живеещи и трениращи в гр. Сандански. И това се случи след 34 години от Световната титла на Емилия Юрукова.

Видяна 1824 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.