fbpx
Сряда, 29 Април 2015 21:04 Written by 

Каратеките от КИБИ „Спартак” се завърнаха с куп медали от Национален турнир в Бургас

В края на миналата седмица в гр. Бургас се проведе 7-ми Национален Турнир по Шотокан Карате-До "Ронин", организиран от Българска Федерация Шотокан Карате-До, Карате Клуб "Ронин" и община Бургас. В спортна зала"Бойчо Брънзов" се събраха 180 каратеки от 12 клуба от страната за да премерят сили в благородното изкуство на боя с "голи ръце".

Клуба за Източни Бойни Изкуства "Спартак", гр. Сандански участва с 8 състезатели като в крайното класиране помедали се нареди на 5-то място с 4 златни, 8 сребърни и 4 бронзови медала.

Ученичката от Спортно Училище, Сандански - Кристина Аврамова завоюва два златни медала в дисциплините КАТА и Асай Рю КАТА, както и бронзов медал в дисциплина КУМИТЕ при девойките.

Васил Андонов, ученик в Гимназия "Яне Сандански", спечели златен медал в КУМИТЕ и два сребърни медала в КАТА и Асай Рю КАТА във възрастова група "юноши старша възраст";

Атина Трендафилова завоюва злато в КУМИТЕ и бронз в дисциплина КАТА при кадетите ( Атина е състезател на КИБИ "Спартак", но учи в съседна Гърция, като родитилите й не жалят средства да й осигурят нужните тренировки
в залите на клуба в Сандански).

С по три сребърни медала се завърнаха учениците от Спортно Училище Сандански - Кристиян Гаврилов, кадети и Екатерина Щърбова, девойки;
С бронзов медал от КУМИТЕ, във възрастовата група на миникадетите, се завърна Никола Костов - ученик в Спортно Училище, гр. Сандански;
Димитър Михов, ученик в І-во ОУ "Кл. Охридски", спечели бронза в дисциплина КАТА при деца старша възраст.

Много малко не достигна и на Димитър Велков, кадети, да се върне с медал от състезанието, като се класира 4-ти в КАТА и 5-ти в КУМИТЕ.
Поради недостига на финанси, ръководството на КИБИ "Спартак" изпраща все по-малко свои състезатели на мероприятията от Държавния Спортен Календар на БФШК, въпреки високите резултати.

КИБИ "Спартак" е единия от двата спортни клуба в Сандански, които имат състезатели с високи спортни резултати и членове в Националните отбори на Република България и клуба е редовен участник в Европейските и Световни Първенства по Шотокан Карате-До, като е излъчил двама Световни Шампиона - младежи от гр. Сандански, живеещи и трениращи в гр. Сандански. И това се случи след 34 години от Световната титла на Емилия Юрукова.

Видяна 1746 пъти
Рейтинг
(1 Глас)

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.