fbpx
Четвъртък, 01 Октомври 2015 11:19 Written by 
Земеделци от община Сандански поискаха защита от Андон Тотев Андон Тотев

Земеделци от община Сандански поискаха защита от Андон Тотев

След силният старт на предизборната кампания на Андон Тотев и  представяне на програматаа му за управление на община Сандански в следващите четири години, земеделски производители го потърсиха,  за да поискат да бъдат защитени.  В предложението си производители от селата Ново Делчево, Лебница, Вълково и Сандански настояха секторът им да получи специално място в предизборната програма на кандидатът за кмет за четвърти мандат. Селските стопани и животновъдите в региона поискаха защита на мерите и пасищата от неправомерно заграбване , като едно от селата с най-големи проблеми по информация на стопаните е Малък Цалим.  Сред  направените предложения селските стопани поискаха общината да направи инвестиции за благоустрояването на общинските полски пътища. На база това ,  към предизборната си програма Андон Тотев направи допълнение.

ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

Насърчаване производството на типичните за региона култури и ранното им производство. В това число зеленчукопроизводство, лозарство, винарство.
Модернизиране на селското стопанство в контекст на климатичните промени.
Подобряване на системата за хидромелиорации, възстановяване и подобряване на експлоатацията им.
Инвестиции за благоустрояването на общинските полскипътища. Подобряване на техническите им харакетристики , в това число отводняване.
Насърчаване създаването на преработвателни центрове за селскостопански стоки в непосредствена близост до основни транспортни артерии и производствени площи.
Подпомагане селските стопани с експертна помощ  при кандидатстването им по Европейски програми.

Припомняме, че Андон Тотев се кандидатира за четвърти мандат като независим кандидат на предстоящите местни избори на 25 октомври. Стартът на кампанията градоначалникът успешно управлявал община Сандански в продъжение на 12 години беше даден с подробен отчет, според който над 150 милиона лева са направените инвестиции. Сред тях изградена около 50 км пътна инфраструктура, пречиствателна станция за питейна вода, електрификация, успешни проекти в здравеопазването, образованието ,спорта и културата и други.

Видяна 1772 пъти
Рейтинг
(6 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.