fbpx
Вторник, 20 Октомври 2015 19:06 Written by 

Сандански с перспективи за конгресен център

Сандански ще продължи да бъде културен център и в следващите четири години е видно от програмата на Андон Тотев, който за четвърти път участва като независим кандидат за кмет на община Сандански. „Редица културни събития като фестивали, концети, театрални постановки и събития посветени на традициите запазени до днес в община Сандански ще бъдат сред приоритетите в бъдещата ми работа като кмет”, каза Андон Тотев. Още от средата на следващата година ще бъде реализиран проект за реконструкция на сградата на Дома на културата в Сандански. Освен обновяването му е предвидено и неговото модернизиране и превръщане в Конгресен център. Това ще привлече още туристи и хора от различни сектори в социалния и икономически живот, за да провеждат срещите си тук, подчерта още Андон Тотев.

Съществуващият Летен театър, който е емблематичен за община Сандански също ще бъде реконструиран и модернизиран. Припомняме, че ежегодно в началото на септември именно там си дават среща музиканти и певци за провеждане на фестивала „Пирин фолк”, който привлича не само културния елит на страната, но и този на съседните Балкански страни, а атрактивното им присъствие е причина хиляди туристи да идват в Сандански. „Бизнесът в най-широк смисъл на думата печели, а това ми дава сила да продължа политиката си в тази посока и в следващи 4 години”, категоричен е Андон Тотев. Припомняме, че през вторият си мандат от управление на община Сандански Андон Тотев инициира отваряне и на художествена галерия, в която художници от страната и чужбина представят произведенията си, а често пъти мястото става и притегателен център за литературни творци. За първи път в историята на Сандански беше създаден духов оркестър и общински танцов състав. През третият си мандат Тотев и екип от специалисти към общината, подкрепени от научни работници в областта на археологията реализираха един от най-големите проекти в областта на културата, с който беше възстановена Епископската базилика, доказателство, че в регионът ни е имало богат културен, религиозен и социален живот. Базиликата е възстановена в естествените й размери, а скоро тя ще бъде отворена и за посетители. „Имам опита, имам стремежа, а пред себе си съм си поставил реално изпълними задачи за надграждащото развитие на община Сандански. Видно е от направеното до сега и от планът ми за бъдещетото й развитие в следващите четири години, каза още Андон Тотев. На 25 октомври той се явява отново като независим кандидат за кмет на общината за четвърти път с №19 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видяна 2063 пъти
Рейтинг
(2 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.