fbpx
Вторник, 27 Октомври 2015 18:04 Written by 
Успешен проект по изграждане нови пътни артерии ще облекчи движението в Сандански Андон Тотев

Успешен проект по изграждане нови пътни артерии ще облекчи движението в Сандански

Нови ключови улични и булевардни артерии предстои да бъдат изградени в следващите четири години. Това е сред основните приоритети на Андон Тотев, който се кандидатира за четвърти мандат на местните избори , а на 1 ноември ще излезе на втори тур срещу кандидатът от ГЕРБ Кирил Котев. В предизборната си програма най-успешният кмет в историята на община Сандански , Тотев е включил изграждане на Северна дъга на околовръстен път Сандански от колелото при Новия Санаториум през „Манастирчето” до общински път за Лиляново и Попина лъка. „Новият околовръстен път на гр- Сандански е с дължина един километър и половина и ще се изгради между края на ул. „Козма и Дамян” и съществуващото мостово съоръжение над р. Санданска Бистрица. В първия участък до манастирчето е предвидено уширяване на съществуващата улица, а във вторият участък след Марастира „Св.Св. Козма и Дамян” тарсето от новия път частично ще се покрие със съществуващия полски път”, уточни Тотев. Съгласно проекта новият път ще бъде двулентов с тротоар и банкет, като съществуващата в момента бетонова настилка ще бъде разрушена и ще бъде направена нова. Проекта е на стойност 1 мил. 900 хил. лева и е една от големите инвестиции в Сандански.

Нови булевардни и пътни артерии да бъдат изградени, Андон Тотев предвижда и на бул. „Тодор Каблешков”. С това ще бъде улеснен и достъпът до кв. „Изгрев” и село Поленица с град Сандански. В следващите четири години ще бъде изграден и път в участъка мужде селата Голешово, община Сандански и Парил , община Хаджидимово пред Парилската седловина. „Целта на този проект е да се подобрят регионалните пътни връзки със съседните на Сандански общини, както и изграждането на кратката пътна връзка между ГКПП Кулата ГКПП Илинден”, уточни още Андон Тотев. Кандидат-кметът за четвърти мандат спечели доверието на жителите на община Сандански в продължение на три мандата. На последните избори през 2011 година Тотев отново отиде на втори тур срещу тогавашният кандидат на ГЕРБ Георги Баханов и беше предпочетен от 53 ,76 % от общия брой гласоподаватели.

 

Видяна 2462 пъти
Рейтинг
(1 Глас)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.