fbpx
Сряда, 28 Октомври 2015 19:52 Written by 

Андон Тотев: „Успехът е постижим с опит, търпение и дипломатичност”

„Община Сандански се разви за 12 години, защото като кмет успях да изградя стабилен административен екип от специалисти”, каза дни преди отиване на втори тур за кметски избори на 1 ноември Андон Тотев. Той се кандидатира за четвърти мандат като независим кандидат за поста. За трите мандата като кмет на община Сандански политикът създаде стройна система за работа в общинска администрация, е видно от структурата на отделните звена. В един от най-младите отдели по Евроинтеграция, където се изработиха десетки проекти по различни оперативни програми с европейско финансиране с компетенцията си участват специалисти по право, икономика, информационни технологии. „ Моите политически опоненти не пропускат в предизборните си речи да коментират работата на специалистите в общинска администрация и да я определят като неефективна. Това, за съжаление се твърди от политици, които те първа навлизат в същността на местното самоуправление. Похвално е, че имат амбиция и са готови да рискуват, рискът обаче за един управленец винаги трябва да бъде обмислен, премерен и да не се забравя, че най-важното в този процес е какви ползи ще донесе той за хората, а не за партията, която представлява”, разкрива откровено формулата на успеха Андон Тотев.
Над 150 милиона лева са направените инвестиции за трите мандата от управление на община Санднаски, става ясно от друга справка. В нея са видни привличане на големи инвестиции на международни търговски вериги като Била, Кауфланд, Пени. Видно е и мащабно строителство на хотели в целия регион, благодарение на което се отвориха стотици работни места. До края на годината с египетски капитали в региона на катунци ще заработи фабрика за производство на медицински изделия.
„За 12 години в структурата на общинска администрация сред най-успешните отдели се наредиха тези по инвестиционна политика и техническа дирекция. Винаги съм бил готов да се вслушам в свежите идеи на младите специалисти. Знам, че младостта е предимство за много неща и за това давам шанс на всеки способен човек, да реализира идеите си. Повече от 60% от заетите на различни нива в администрацията са млади хора. Така ще бъде и в бъдеще”, категоричен е Тотев. В трудовата си кариера политикът има над 40 години управленски опит. Заради високи постижения при изпълнение на Европейски проекто по Оперативна програма”Регионално развитие” министър Лиляна Павлова му връчи грамота. За 2015 година Андон Тотев беше удостоен и със званието „Кмет на годината”. На последните местни избори през 2011 година над 11 хиляди човека го предпочетоха за кмет на общината. На 1 ноември Андон Тотев излиза на втори тур в надпреварата за поста кмет на община Сандански, с номер 19 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видяна 3025 пъти
Рейтинг
(0 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.