fbpx
Сряда, 04 Ноември 2015 20:49 Written by 

Фолклорен ансамбъл „Приморско” в Сандански

На 07 ноември /събота/ от 18:00 часа в големия салон на Дома на културата, гр. Сандански ще се проведе концерт-спектакъл на фолклорен ансамбъл „Приморско”. За да усетим вдъхновяващото изкуство на българския фолклор, нека се насладим на кръшното българско хоро, самородните песни, пъстрите като цветна градина носии, музиката, която кара кръвта да се вълнува.

Ансамбълът има 15-годишен път на развитие. През него са преминали над 100 човека – певци, танцьори, музиканти. Репертоарът, който наброява над 150 песни и над 50 танца, е свързан основно със странджанския фолклор, но с голям успех се интерпретират песни, танци, ансамблови постановки от всички фолклорни области на България.

Въпреки, че ансамбъла е самодеен, изпълненията са винаги ярки, контрастни, пленяващи с красотата си , винаги на много високо художествено ниво. Това високо качество, красота и техника са постигнати с много труд и себеотдаване както на ръководителя на ансамбъла Христо Йорданов, така и на певците, танцьорите, музикантите.

Ансамбъл „Приморско” е лауреат на международни фестивали в България, Гърция, Русия, Словакия, Чехия, Италия, Полша. Два пъти е получавал отличия от фестивали на ЦИОФФ – България.

Ансамбълът е представително звено на културния живот на Община Приморско, отличаващ се с неповторим национален колорит и богата творческа дейност.
Вход свободен!

Видяна 1534 пъти
Рейтинг
(4 Гласа)
  • Нови

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация.